Satelity

David - Satelit HlukTak jak je v posledních letech běžné, nová sezóna začala sérií turnajů Satelit. Jedná se o tři turnaje, pořádané v halách v Havířově, v Hluku a poslední turnaj v Topolčanech.
Všechny tři turnaje absolvoval v rámci reprezentačního výběru ČR náš člen David Průša. V kategorii staršího žactva se účastnil turnajů v soutěži družstev i jednotlivců. V družstvech se David ve všech třech případech umístil za výběrem Slovenské republiky. Spolu s Daliborem Skopalem a Ondřejem Lapčíkem tedy ve všech třech případech získal stříbrné medaile. V individuálních turnajích se Davidovi nejlépe povedl druhý turnaj v Hluku, který dokázal vyhrát. Ve finále porazil Filipa Hromka z Hodonína v pěti setech 3:2.
Na turnaji v Hluku jsme měli větší zastoupení. Turnaje se účastnili další hráči, kteří tvořili dvě družstva SJM. V jednom to byli Filip a Petr Maratovi a Petr „Bejk“ Dvořák. Druhý tým tvořili Adam Daníček, Matěj Fausek a ze spřáteleného oddílu Sokol Josefov David Čenovský. Obě družstva postoupila ze svých skupin z druhých míst. Další los ale ani jednomu družstvu nepřál. Náš „A“ tým narazil v prvním kole na první nasazený tým Slovenské republiky. Tým „B“ měl los podobný, tentokrát na druhém konci pavouka. Jeho soupeřem byl tým České republiky. Takže jsme se odpoledne mohli aktivně věnovat geocachingu. Druhý den v soutěži jednotlivců do druhého kola postoupil jen Petr Marat, ale bohužel nepostoupil přes svůj první zápas.
Na turnaj jsme jeli přímo ze soustředění. Tak jen doufám, že tyto výsledky byly způsobeny i těžkou fyzickou přípravou před začátkem sezóny. Uvidíme …