Přebory Prahy družstev staršího žactva – jsme ZLATÍ !!!!

PPd-sziDo odvetného turnaje Přeborů Prahy družstev starších žáků nastupoval náš tým SJM „A“ na průběžném prvním místě v sestavě David Průša, Matěj Fausek a Petr Marat. Druhý tým SJM „B“ ve složení Adam Daníček, Michal Franc a Filip Marat byl po prvním turnaji na místě pátém.
Turnaj začal v poklidném tempu vzájemným zápasem našich týmů. Zkušenost kluků „Áčka“ se projevila a celkem v klidu vyhrálo 3:0.  Další kolo postavil los do cesty Áčku Kotlářku „B“. Výsledek byl opět 3:0 pro naše kluky. „Béčko“ hrálo těžký vyrovnaný zápas s hráči Slavoje. Naštěstí Adam zlomil  ještě spícího Jáchyma Šebla, Filip porazil po boji Jonáše Kulveita a Michal přejel tentokrát už jednodušeji opět Jáchyma. Kluci se samozřejmě z pražských turnajů velice dobře znají, takže atmosféra byla náležitě napjatá. Výsledek 3:2 pro nás odpovídal náročnosti utkání.
Další utkání „Béčka“ bylo opět pětisetové. Soupeř Kotlářka „B“ byl tentokrát nad naše síly a 2:3 jsme prohráli. Následující utkání obou našich týmů byly relativně rychlé. Áčko vyhrálo nad Slavojem 3:0 a Béčko s Kotlářkou „A“ stejným poměrem prohrálo.
Rozhodujícím zápasem, ze kterého měl vyjít vítěz Přeborů Prahy, byl zápas mezi naším Áčkem a také Áčkem Kotlářky. Zároveň přeborník má právo účasti na Mistrovství ČR družstev. Naši vyhráli první vzájemné utkání 3:1 a tak bylo nutné pro jistotu postupu vyhrát alespoň dva zápasy. Na zápisu jsme byli psaní jako domácí. Při tvorbě sestavy jsem zjistil, že si kluci nejsou vůbec jistí. David chtěl hrát na pozici C a Petr nechtěl být A. Proto jsme nastupovali v sestavě Matěj na A, Petr na B a David na C. První zápas tedy začínal Matěj s Davidem Šáleným. Byl to boj, ale bohužel lépe zahrál poslední pátý set soupeř a my jsme prohrávali 0:1. Ve druhém zápasu narazil Petr na Michala Buchara. Tentokrát byl naštěstí výsledek opačný, i když Petr už vedl 2:0 na sety a 10:7. Když nastupoval David proti Honzovi Špačkovi, byl stav utkání vyrovnaný 1:1. David udržel klid na své pálce a jasně získal pro tým tolik potřebný druhý bod. Vedli jsme tedy 2:1. V dalším utkání narazil Matěj na Michala Buchara. Většina jejich vzájemných zápasů z poslední doby byla na pět setů. Nejinak to bylo i tentokrát. V pátém setu Matěj vyhrál osm celkově jsme tedy vyhráli 3:1.
Bez jediné porážky tak naše Áčko vyhrálo titul PŘEBORNÍK PRAHY DRUŽSTEV STARŠÍCH ŽÁKŮ !!!

Propozice a konečné výsledky

Pos   Tým Z W T L B
1 SJM A 10 10 0 0 30
2 Kotlářka A 10 8 0 2 26
3 Slavoj 10 5 0 5 20
4 Kotlářka B 10 4 0 6 18
5 SJM B 10 2 0 8 14
6 Sparta 10 1 0 9 12

Kotlářka B–Slavoj

0 - 3