Kluci na 3. lize v Lochovicích

wpid-DSC_0260.jpgDnes 26. ledna naši kluci nastoupili ve 3. lize za Elizzu Praha proti Sokolu Lochovice v sestavě David Průša, Matěj Fausek, Petr Marat a Adam Slobodzian. Hrálo se ve víceúčelovém sále místního kina. Měli jsme štěstí, že jsme nemuseli čekat venku v mínus devíti stupních. Vrchní rozhodčí pan Pavel Cipra přijel zároveň s námi okolo 9:20.  Uvnitř mohlo být sice trochu tepleji, ale kluci se začali zahřívat při rozcvičování díky aktivnímu pohybu u stolů. Soupeř se začal trousit zhruba 15 minut před začátkem utkání. Na některých hráčích bylo vidět, že noc byla dlouhá a raději by ještě leželi v postelích.
Nezačali jsme špatně. Měl jsem pocit po prvních setech obou čtyřher, že soupeře přejedeme jako nic. Bylo to ale celé jinak. Přesto jsme po čtyřhrách drželi příznivý stav 1:1. Matěj s Adamem dali náš první bod. Následovaly dvě porážky v pátém setu. Na 2:3 korigoval Petr. Po další prohře srovnali stav utkání David s Matějem na 4:4. V tu chvíli se výsledek utkání nedal odhadnout. Naši kluci byli opravdu aktivní a soupeři nedávali nic zadarmo. Bohužel přišla šňůra čtyř bodů pro soupeře, kterou zastavil svým druhým bodem Petr. To už ale chtěl mít soupeř co nejdříve hotovo a tak se bohužel také stalo. Porážka 5:10 vypadá na jednu stranu jako hladká, ale uvědomíme-li si, že kluci hráli bez podpory někoho z dospělých hráčů proti druhému týmu tabulky, vyznívá to naopak jako docela slušný výsledek, na kterém se dá do budoucna stavět. David, Matěj a Petr podle mě uhráli velice kvalitní zápasy, na Adamovi bylo vidět, že se v poslední době více soustředil na úspěchy ve škole. To je ale samozřejmě také velice důležité, dokonce možná důležitější.
Myslím si, že pokud budou kluci pokračovat v těchto výkonech, bude se číslo znamenající počet vítězství rychle zvětšovat.

Na ne příliš kvalitní fotce je Petr Marat při souboji s Patrikem Zítkem.

Zápis utkání