MČR družstev staršího žactva – online reportáž

pinac-mcrZítra, tedy v sobotu 29.3. se v Ostravě uskuteční Mistrovství ČR družstev staršího žactva. Naši kluci se na mistrovství probojovali díky vítězství na Přeborech Prahy a zopakují si ve stejné sestavě (Matěj Fausek, Petr Marat a David Průša) svou loňskou účast. Loni jsme, po často probíraném průběhu utkání o 3. místo se Zlínem, skončili na čtvrtém místě a tedy získali bramborové medajle. Na začátku letošní sezóny jsem počítal s takřka jistou medajlí, ale výsledky uskutečněných BTM ukázaly bohužel pro nás to, že turnaj nebude vůbec jednoduchý. Do turnaje jsme nasazeni jako 5. tým a bude záležet na losu, jak moc těžký pro nás turnaj bude. To zjistíme zítra ráno po půl deváté.
Ještě chybí jedna podstatná informace. Loni jsme do Ostravy jeli se dvěma týmy. Na mistrovství se probojovala i naše děvčata. Letos jsme ale tuto kategorii v Praze ani neobsadili.
V tuto chvíli díky uzavírkám na dálnici D1, sedíme v Pendolinu a směřujeme na Ostravu. Zítra budu průběžně podávat informace.
Druhý den nám začal rozběháním okolo penzionu, ve kterém jsme byli ubytováni. V hale jsem se účastnil losu. V prvním kole změříme síly s Českými Budějovicemi a ve druhém na nás v případě postupu čeká Havířov 🙁 Budeme potřebovat hodně štěstí a kluci ze sebe musí vydat úplně všechno.
Marat – Fencl 3:0 (7,6,6)
Průša – Fesl 3:0 (4,3,8)
Fausek – Doležal 3:0 (2,5,6)  a jdeme dál…
Tak byl to Orel České Budějovice. Kluci se rozehráli a snad se v dalším, pro nás možná nejdůležitějším utkání, psychicky nesloží. Nejraději bych naordinoval syrové maso.
V zápase, který nás hodně zajímá, hrají kluci z Havířova 2:1 s Tišnovem. V prvním utkání Sedlář porazil Goreckého 4 v pátém setu. Teď hraje se Sedlářem Mikolašík a v prvním setu vyhrál po boji 13. Ještě to bude zajímavé.
Další naše utkání začne v 11:00 a Bohouš už teď v 10:30 začal organizovat rozehrávku.
Tak Havířov nakonec bez překvapení. Mikolášik si se Sedlářem poradil ve třech setech 3:0 a jdeme tedy na Havířov. Za 15 minut další zprávy 🙂
Průša – Gorecki 3:1 (-7,8,6,9)
Marat – Mikolašík 3:2 (-3,-9,7,7,8)
Fausek – Siwiec 1:3 (-6,-7,9,-10)
Průša – Mikolašík 3:1 (9,-7,9,10)
a dál jdeme v semifinále na oblíbený Zlín 🙂
Marat – Koldas 0:3 (-6,-3,-8)
Průša – Lapčík 1:3 (8,-11,-8,-7)
Fausek – Dufek 3:0 (5,-4,3,8)
Marat – Lapčík 3:0 (8,6,8)
a ještě bod od Davida, prosím…
Průša – Koldas 2:3 (-8,-6,7,10,-5)
a teď tedy o 3. místo s Hradcem Králové. Držte nám pěsti
Marat – Koubek 2:3 (-7,-6,9,8,-7)
Fausek – Buben 1:3 (8,-4,-6,-7)
Průša – Hýbl 1:3 (5,-4,-7,-7)

Takže zase bramborová 🙁 V hale jsem ještě stihl zaslechnout rozhovory některých svazových funkcionářů o tom, že nikde ve světě se ve stolním tenisu o třetí místo nehraje. O páté už zase ano, ale o třetí ne. Možná, že už příští rok budou brát bronzové medajle oba poražení semifinalisté. Nevím, jestli to pak pochopí naši kluci, kteří byli dvakrát čtvrtí. A letos při tom dokonce přešli přes první nasazený tým.
V tuto chvíli tedy nezbývá nic jiného, než se intenzivně připravovat na MČR jednotlivců a pokusit se o úspěch tam. V jednotlivcích se o třetí místo nehraje, ale zápasy končí až po čtvrtém vítězném setu. Takže nezbývá než vylepšovat fyzičku a soustředit trénink na individuální vrchol sezóny.

K dispozici jsou celkové výsledky.