Masters staršího žactva a dorostu

Masters_2014_starsiO víkendu 3. a 4. května se v herně na Elizze konaly závěrečné turnaje Grand Prix Prahy sezóny 2013/14 Masters 2014. V obou kategoriích jsme měli své zástupce. V sobotním turnaji staršího žactva se nejvýše dostal Matěj Fausek, kdy po jedné porážce utrpěné během celého turnaje skončil „až“ na třetím místě. V celkovém pořadí celé odehrané sezóny se z našich nejvýše umístil Matěj, když se zúčastnil jen třech turnajů. Naši kluci většinou v době konání turnajů hráli 3. ligu mužů.
Masters_2014_dorostV nedělním turnaji dorostenců jsme již měli šance i v celkovém pořadí. Smolařem byl celkem Matěj, když v posledním utkání turnaje v pátém setu vedl nad Dominikem Paškem ze Slavoje Praha 8:2. Kdyby tento set a zápas dotáhl do vítězného konce, vyhrál by turnaj Masters. Měl to asi příliš dobře spočítané, protože se mu úplně zastavily nohy a neuhrál už ani míček. Škoda že ho nepodpořili ostatní přítomní hráči našeho oddílu. Výhodu podpory hlasivek tak měl díky „slavojákům“ Dominik. Zbylo tak na něho až čtvrté místo právě za Dominikem. Vítězem se tak stal Honza Škarban ze Slavoje před naším Petrem Maratem. V celkovém pořadí vyhrál Petr před Honzou Škarbanem a Matějem. Seriál čtyřher vyhrál David Průša před Petrem Maratem a Honzou Škarbanem.
Masters_2014_dorostVím, že stolní tenis je individuální sport. Rád bych ale viděl na turnajích týmového ducha našeho oddílu. Když ho dokáží projevit hráči jiných oddílů, proč toho nejsou schopni naši ? Dnes se to bohužel neprojevilo poprvé. Odjezdy hráčů z turnajů a zvlášť pořádaných naším oddílem v naší herně ještě před koncem turnaje mi nepřipadají v pořádku. Vrchol je pak odjezd před vyhlašováním a nepřevzetí si výher při vyhlašování výsledků.
Masters_2014_dorost_3Na snímcích jsou postupně medailisté Masters staršího žactva, dorostu, celkového pořadí dorostu a první a třetí dorostenka série Grand Prix. Druhá se závěrečného turnaje neúčastnila.