Petr Marat na ŽT dorostu

pozadi_3O víkendu 14. a 15. prosince jsem dělal ve Vlašimi vrchního rozhodčího na Žebříčkových turnajích mladšího žactva a dorostu. Oba turnaje proběhly bez větších problémů, což jsem rád a děkuji za pomoc a dobrou spolupráci s kolegy rozhodčími Michalem Linertem a Zdeňkem Jiráskem.
Co se týče našich zástupců na těchto turnajích, bohužel se nikdo z našich borců mezi nejlepších 24 v daných kategoriích neprobojoval.
Nicméně došlo v neděli ráno k situaci, že chyběl jeden nemocný hráč a žádný z nominovaných náhradníků ve Vlašimi k dispozici nebyl. Jediným dostupným možným dalším hráčem na žebříčku schopný do deváté hodiny ranní do Vlašimi dorazit byl právě Petr Marat.
Los mu možná nebyl úplně nepříznivý, i když žebříčkově neměl vůbec šanci. Ve své skupině D měl jako soupeře Martina Koblížka z Hradce Králové a Standu Dusíka z Kotlářky. První svůj zápas proti Koblížkovi pojal jako možnost rozehrání vzhledem ke svému příjezdu těsně před začátkem turnaje a po výsledku 0:3 (-3,-5,-7) se snad opravdu dobře rozehrál. Důležité ale u Petra bylo, aby následující postupový zápas zvládl hlavně hlavou a nerozhodil se prohrou.
Určitě pro něj bylo dobře, že Standu Dusíka docela dobře zná. Petr se při zápase nenechal naštěstí rozhodit ani tím, že Standu koučoval reprezentační trenér Pavel Špaček. Táta Dušan na koučing neměl nervy, já jako rozhodčí jsem koučovat a fandit nesměl. Tak jsem se ho aspoň snažil svou přítomností uklidňovat a lehce povzbuzovat. Konec byl pro nás ale veselý. Petr vyhrál 3:2 (-11,10,9,-12,8) a mohl slavit postup do druhého stupně soutěží a zisk slušného množství bodů, který se bude do budoucna násobit třemi. Odhaduji solidní postup řebříčkem směrem vzhůru. Pokud bude čas, doplním ještě dnes žebříček 🙂