Víkend ve znamení GP

Filip_2O víkendu 9. a 10. listopadu se v Modřanech na Slavoji konaly další turnaje série Grand Prix Prahy. Tentokrát v kategoriích mladšího a nejmladšího žactva. Nejmladší žactvo je kategorie dětí narozených v roce 2003 a mladších. Mladší žactvo jsou děti ročníku 2001 a mladších.
Nejvíce očekávání jsme měli v sobotu v turnaji mladšího žactva. Z týmu, který minulý víkend vyhrál první turnaj Přeborů Prahy mladšího žactva se účastnil jen Fíla Marat. A když byl vlastně jediným reprezentantem vítězného týmu, musel předvést i kvalitní výkon. Což se také povedlo. V prvním stupni prošel svou šestičlennou (kde se vzaly šestičlenné skupiny ?) skupinou bez ztráty bodu a do druhého stupně tedy nastupoval s lepším postavením v pavouku. Toho také využil, i když ve druhém zápase nastupoval proti turnajové jedničce. V tomto zápase musel využít svých zkušeností ze zápasů dospělých a v rozhodujícím pátém setu předvedl lepší nervy a větší bojovnost. Další zápas, který Fílu čekal byl zápasem o postup do finále turnaje. Bohužel Jonáš Kulveit ze Slavoje Praha byl již nad jeho síly.
Na turnajích GP Prahy získávají poháry vítězů jen nejlepší tři hráči a tak musel Filip nastoupit ke stolu ještě jednou. Tentokrát proti turnajové dvojce. Dle výsledku to byl právě Fíla, kdo tento pohár chtěl víc.
To ale nebyla jediná trofej, kterou si Filip z turnaje odvezl. Spolu s Danem Skopcem vybojoval také druhé místo v soutěži čtyřher.
Kdo byl v sobotu odpoledne koukat na ligu na Elizze, nemohl přehlédnout Fílovu radost, která mu koukala z očí, když vstoupil do herny s pohárem v ruce a medajlí na krku. Nepletu-li se, byl to Filipův první větší úspěch v jeho pingpongové kariéře. K tomuto výsledku mu samozřejmě gratuluji a přeji mu, aby podobných návratů z turnajů zažil co nejvíce.
Turnaje se ještě za náš oddíl zúčastnil David Kratochvíl, pro kterého to bylo spíše o sbírání zkušeností a o nových impulzech do tréninku.
Turnaje nejmladšího žactva se v barvách našeho oddílu bohužel nikdo nezúčastnil. Doufám, že příště se již polepšíme 🙂