David Průša na Kontrolním turnaji starších žáků

davidJako jediný zástupce našeho oddílu se David účastní Kontrolního turnaje (TOP 12) starších pro rok 2014. Turnaj se hraje v sobotu 6. dubna v Havířově. Systém turnaje je následující. Hraje se ve dvou 6-ti členných skupinách systémem každý s každým. Ze skupin postupují nejlepší tři a ti se střetnou s postupujícími z druhé skupiny. Vzájemné zápasy odehrané již v první skupině se započítávají. Stejný systém mají hráči umístění na místech 4. až 6. Opět se střetnou se stejně umístěnými z druhé skupiny. Tak vznikne konečné umístění na prvním až dvanáctém místě.
Již je rozlosováno a všichni mají odehrány své první zápasy. Výsledky se budu snažit průběžně publikovat.
Po dotazu na vedení turnaje jsem se dozvěděl, že průběžné výsledky teď v 13:20 nemají. Snad tedy budou k dispozici po dohrání posledních kol I. stupně soutěží. Doufám. Toto kolo se právě hraje. David hraje s Plachtou z KST Ostrava. Můžete ho vidět i na Live streamu přímo z herny.
Vzhledem k tomu, že žádné informace ani po skoro dohraném předposledním kole nejsou, musel jsem dle videa rozluštit obsazení skupin.
Skupina hrající o 1. až 6. místo je ve složení Jiří Martinko, Ondřej Vévoda, Jan Vašíček, Ondřej Lapčík, Vlasta Buben a Jan Gorecki. Skupina hrající o 7. až 12. místo je ve složení Michal Mikolášik, Tomáš Koldas, Dan Bárta, náš David Průša, Jakub Pilch a Jakub Plachta. David již hrál zápas s Mikolašíkem, který zřejmě vyhrál. Nyní hraje třetí set s Koldasem a prohrává zatím 0:2. Snad to otočí. David srovnal na 2:2. Tak ještě jeden set. Na otočce David vede a soupeř je hodně pasivní. Tak David zápas otočil a 3:2 zvítězil a oplatil Koldasovi porážku z posledního vzájemného zápasu na MČR družstev staršího žactva. Bohužel vítezství minulý týden by znamenalo minimálně stříbrné medaile. Škoda tedy, že se podařilo vyhrát až dnes.
Svůj poslední zápas by měl David odehrát s Danem Bártou. Po prvním setu vedeme 1:0. Po druhém 2:0 … Snad jen menší zádrhel. David ztratil třetí set a stav je 2:1. Smůla, poslední míček čtvrtého setu šel o hranu a David hraje s Danem 2:2. Na otočce David teče. Zaber !!! Tak bohužel to nevyšlo, i když David mohutně stahoval. Konečné místo zveřejním až po vydání výsledků. I tak ale předpokládám umístění na úrovni sedmého nebo osmého místa, což není tak špatné.
Konečně po 21. hodině byly zveřejněny výsledky Kontrolního turnaje. David v celkovém pořadí skončil sedmý. Slušná práce.