Přebory Prahy družstev

O minulém víkendu 2. a 3. listopadu se konaly první ze dvou turnajů Přeborů Prahy družstev v kategoriích mladšího a staršího žactva a dorostu. Starší žáci a dorost odehráli své zápasy v naší hale na Elizze, mladší žactvo a dorostenky bojovaly v Modřanech na Slavoji.
Začnu od mladších žáků. Tým ve složení Filip Marat, Martin Zeman a Vítek Zeman se k turnaji postavil čelem a nedal nikomu šanci. Sice se objevily i výsledky 3:2, ale byly ve prospěch našich hráčů a tak kluci před druhým turnajem mají na tým Slavoje „A“ náskok dvou bodů a vzájemný zápas vyhraný v poměru 3:0. Pěkná výchozí pozice do druhé poloviny soutěže k získání titulu Přeborníka Prahy družstev. Z hlediska jednotlivců je zvlášť cenné Filipovo vítězství nad Jonášem Kulveitem ze Slavoje, který na prvním „bodováku“ starších žáků postoupil z kvalifikace do druhého stupně soutěží.
Stejnou výchozí pozici mají i naši starší žáci před týmem Kotlářky „A“, vzájemný zápas ale vyhráli „jen „3:1. Tým ve složení Petr Marat, Matěj Fausek a Daniel Hoke si poradil se všemi soupeři a má našlápnuto k získání titulu Přeborníka Prahy družstev staršího žactva a zároveň k účasti na Mistrovství ČR této kategorie. Loni jsme tam získali „bramborové“ medajle a letos chceme jít výš. V odvetném turnaji a na MČR by nás měl ještě posílit David Průša, který dostal v době konání tohoto turnaje možnost zúčastnit se mezinárodního turnaje v Bratislavě v národním dresu. Vzhledem k silné konkurenci je jeho účast v semifinále útěchy starších žáků slušným výsledkem. Z pětice našich reprezentantů se vlastně umístil na třetím místě. Jednotlivě potěšili hlavně Petr s Matějem, kteří si oba poradili s Davidem Šáleným s Kotlářky a Dan s Petrem Dvořákem, kteří oba porazili Ondru Šimůnka ze Slavoje.
V soutěži dorostu náš „B“ tým skončil na pěkném druhém místě, kdy Petr Marat, Matěj Fausek a Daniel Šimůnek nenašel recept jen na nejlepší tým Kotlářky a skončil druhý.
Dorostenky Veronika Luňová a Anička Medalová si nedokázaly poradit s oběma týmy Slavoje a celkově jsou na třetím místě. Toto pořadí se určitě ještě dá díky odvetnému turnaji vylepšit.
Všechny odvetné turnaje se budou hrát během ledna příštího roku a tak do té doby musíme počkat, abychom se dozvěděli, jak to celé dopadne 🙂